Languages

Onze mensen

Comités

Directiecomité

Jean-Edouard Carbonnelle

Jean-Edouard Carbonnelle

Chief Executive Officer

Jean-Edouard Carbonnelle trad in 1998 in dienst bij Cofinimmo. Daarvoor werkte hij in de Groep van de Generale Maatschappij van België; eerst binnen de holding zelf als Strategic Planning Coordinator voor dochtervennootschappen in de sectoren cement, transport, ijzer en staal, en handel, nadien als Bestuurder en Chief Financial Officer van de Groep Diamant Boart (slijpproducten) en lid van het Directiecomité van Sibéka (diamant) en tenslotte als Investor Relations Manager van Union Minière (non-ferrometalen). Hij begon zijn professionele loopbaan in de sfeer van industriële projectfinanciering bij de Wereldbank. Hij is Handelsingenieur (Solvay Business School 1976) en behaalde een Master in Bedrijfskunde (Wharton 1977).

Xavier Denis

Xavier Denis

Chief Operating Officer

Xavier Denis trad in 2002 in dienst bij Cofinimmo als Head of Project Development & Area Manager. Daarvoor werkte hij bij de architectenbureau’s Chapman Taylor and HOK Sport in London. Vandaag is hij verantwoordelijk voor alle operaties met betrekking tot de vastgoedportefeuille van Cofinimmo. Hij is Burgerlijk Ingenieur Architect (UCL 1996) en behaalde een Master in Bedrijfskunde (Insead 2002).

Françoise Roels

Françoise Roels

Secretary General and Group Counsel

Françoise Roels trad in 2004 in dienst bij Cofinimmo als Secretary General & Group Counsel. Zij leidt de juridische dienst van Cofinimmo en is verantwoordelijk voor het Secretariaat Generaal van de vennootschap. Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de relaties met de aandeelhouders en voor de interacties met de Autoriteit voor financiële diensten en markten. Daarvoor werkte zij bij Loyens, Euroclear/JP Morgan en de Belgacom Groep. Zij was er verantwoordelijk voor alle fiscale aangelegenheden, het deugdelijk bestuur en het juridisch bestuur van de dochtervennootschappen. Zij is licentiate in de Rechten (RUG 1984) en kandidate in de Filosofie (RUG 1984) en behaalde een fiscaliteitsdiploma (Ecole Supérieure des Sciences Ficales 1986).

Jérôme Descamps

Jérôme Descamps

Chief Financial Officer

Jérôme Descamps trad in 2014 in dienst bij Cofinimmo als Chief Financial Officer. Daarvoor werkte hij als Chief Financial Officer bij Société de la Tour Eiffel, een "Société d'Investissement Immobilier Cotée" genoteerd op NYSE Euronext Parijs. Daarvoor werkte hij als Chief Financial Officer van de Groep Awon (Soros Real Estate) en als Financial Controller bij ISM (een vastgoedvennootschap eerst in handen van GDF Suez en nadien van General Electric Capital). Hij studeerde af aan de Ecole Supérieure de Gestion Finance (Parijs) en is lid van het Royal Institute of Chartered Surveyors (MRICS).

Auditcomité

Xavier de Walque

Xavier de Walque

Voorzitter

Inès Archer-Toper

Inès Archer-Toper

Lid

Kathleen Van den Eynde

Kathleen Van den Eynde

Lid

Comité van benoemingen, bezoldigingen en corporate governance

Jacques Van Rijckevorsel

Jacques van Rijckevorsel

Voorzitter

Olivier Chapelle

Olivier Chapelle

Lid

Diana Monissen

Diana Monissen

Lid

Maurice Gauchot

Maurice Gauchot

Lid